ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το σκάφος μας που ονομάζεται AIDA είναι έτοιμο να σας ταξιδέψει στα πιο όμορφα μέρη της Σιθωνίας. Η βάση μας, από όπου ξεκινάνε οι κρουαζιέρες μας, είναι η μαρίνα Λατούρα, 1 χιλιόμετρο από τον Όρμο Παναγίας, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

ΝΗΣΟΣ ΔΙΑΠΟΡΟΣ

destination2.jpg

Το νησί Διάπορος είναι απέναντι από την Βουρβουρού. Η έκταση του είναι 3,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ένα μεγάλο φυσικό κόλπο 700μ. Γύρω από τον Διάπορο έχει ακόμη πολλά μικρότερα νησάκια όπως το Αμπελίτσι, Καλογριά, Περιστέρι, Άγιος Ισίδωρος και το Πρασσονήσι.

Ο Διάπορος είναι ένα καταπράσινο νησί, καλυμμένο με πεύκα και περικυκλωμένο από όμορφες αμμουδιές. Η παραλία Μυρσίνη, γνωστή και ως Λευκή Παραλία ή Χαβάη, εξ αιτίας της λευκής άμμου και των γαλάζιων νερών θεωρείται μία από τις καλύτερες του νησιού.

Εξ αιτίας της γεωγραφικής θέσης, οι κόλποι προστατεύονται από τους ανέμους και συνήθως δεν έχει κύμα. Στο στενό που δημιουργείται ανάμεσα στον Διάπορο και τον Άγιο Ισίδωρο, τα νερά έχουν το απόλυτο τιρκουάζ χρώμα και σε συνδυασμό με την λευκή άμμο του βυθού δημιουργούν τα «Γαλάζια νερά» γνωστά και ως «Blue Lagoon». Είναι σίγουρα ένας προορισμός που δε πρέπει να χάσεις.

ΝΗΣΟΣ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ

ammouliani.jpg

Η Αμμουλιανή είναι ένα μικρό, μαγευτικό νησί στον κόλπο του Αγίου Όρους, ανάμεσα από τη Σιθωνία και το Άθως.
Η έκταση της είναι 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το μοναδικό κατοικήσιμο νησί της Χαλκιδικής με πληθυσμό 550 ανθρώπων.

Υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες στην Αμμουλιανή, όμως η πιο διάσημη είναι οι Αλυκές. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και είναι αμμώδης με πολύ ρηχά νερά ιδανική για μικρά παιδιά.
Επίσης μπορείτε να βρείτε beach bars και εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

sailawaycard.jpg

Η Σιθωνία είναι χερσόνησος της Χαλκιδικής. Ονομάζεται επίσης και ως «δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής». Το όνομα της περιοχής έρχεται από το Σίθων, γιό του θεού Ποσειδώνα.
Το τοπίο της Σιθωνίας χαρακτηρίζεται από απέραντα υψίπεδα, δάση και παρθένες παράκτιες περιοχές με χαλίκια και αμμώδεις παραλίες παντού.

Η Σιθωνία φημίζεται για το μοναδικό μείγμα θάλασσας και βουνού, όπου το γαλάζιο και το πράσινο σε αρμονία κυριαρχούν στα τοπία παντού. Εδώ μπορείτε να δείτε πεύκα που βρίσκονται πάνω από το τιρκουάζ νερό και τα beach bar εμφανίζονται σε κάθε γωνία.

Η Σιθωνία είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όπου είναι γεμάτη χρώματα, αρώματα και ρομαντισμό.